top of page

Süreç Odaklı Olmak

Hedef odaklı değil süreç odaklı bir yaşamınız olsaydı nasıl olurdu? . Hayatınızda ulaşmak istediğiniz noktalar var, ne güzel😊 olsun da zaten. Hayallerin kurulması, o yolda planlarla programlarla bir takım kararlar vermek bir takım seçimler yapmak elbette önemli. . Hedefinize doğru yol alırken... yaşadıklarınız, hissettikleriniz, hatalarınız,doğrularınız, öğrendikleriniz, düştükleriniz, kalktıklarınız, battıklarınız, çıktıklarınız, sevindikleriniz, üzüldükleriniz.... ve daha niceleri kocaman parçalarınız. . Hedefine ulaşmış olmak dediğiniz şey ise tek bir parça ve gelip geçici bir oyunun son parçası aslında. . Bir sonuca ulaşınca yenisi gelir çünkü. Yeni oyun başlar.

Oyunu kazanmak mı değerli oyunun vesile olduklarını yaşamak mı? . Süreç zorlayıcı olduğunda, belki kararlılık da azalıyor, hedef (oyun değiştiriliyor), "amaan sıkıldım" deniyor. Yaşanan zorluk anlamsızca asılı kalıyor. Ne öğretiyor ne büyütüyor ne de hayatta bir engel olmaktan çıkabiliyor. . Bir zorlantı geldiğinde, o süreçte kalamayıp kaçtığınızda, yok saydığınızda o mesele hayatınızdan yok olup gitmiyor.😊 . Başka bir konuda, başka bir şekliyle tekrar karşınıza çıkıyor. Neden mi? Çünkü size ait! .

Ne kadar hedef değiştirirseniz değiştirin, ne kadar yeni oyun edinirseniz edinin size ait olanı sahiplenmedikçe ilerlemeniz güç olacaktır. .

Sürecinizde yaşadıklarınız pek kıymetli. Görmemeyi seçmek, evinizde altın madeni varmış da işlememeyi seçiyorsunuz, yok sayıyorsunuz sanki. . Emek gerekli elbette 😊 . E keyifli tarafları da olabilir sürecin. Sadece hedef odaklı olduğunuzda keyfini de süremez oluyorsunuz. . Karşınıza çıkan onca iyi duyguya izin vermezseniz " aman şimdi daha sevinmeyeyim, daha bitmedi" ler... bir çok iyi olma ve iyi hissetme halinize de engel olacaktır. .

Hedeflerinizin; bol öğretici, büyüten, yenilenen ve keyfini de sürebildiğiniz süreçlere vesile olmasını dilerim 🙏

bottom of page