top of page

Her Türden İlişkiniz: Dost, Meslektaş, Sevgili, Akraba, Eş...

Aynılıklarından yola çıkarak birbirinden hoşanan insanlar bir süre sonra farklılıklarından şikayet etmeye başlayabiliyor.

Yakınlık kurmak için sanki aynı kendimizdeki gibi bir özelliği görmek isteriz. " O da benim gibi..." Hemşehri olmak, benzer yaşantıları deneyimlemiş olmak, aynı saç modeline sahip olmak ,aynı müzik grubuna hayran olmak, aynı politk görüşe sahip olmak, aynı medeni hale sahip olmak, aynı yaşta olmak, aynı yaşta olan çocuğa sahip olmak...

Mesele baştan hatalıdır çünkü "aynı" olmak diye bir şey yoktur. Herkes bir tanedir, biriciktir, özeldir ve aslında bambaşkadır. Aynı olan özelliklerimizle kurduğumuz bağ, genellemelere vesile olmaya başlar. Bu genellemeler de kendimiz gibi olmasını istediğimiz beklenti yüklü ilişkilere dönüşebilir.

Aynılıklar, ortaklıklar iyi hissettirir; ancak bu ortaklık karşınızdakini "siz" yapmaz! Sizin düşünce sisteminiz, duygularınız, bakış açınız size özgüdür.

Farklılıkları keşfe çıkıp, reddetmeden, anlama çabasında olabiliyorsanız; ilişkilerinizin dengede olması adına emek veriyorsunuz demektir.

Sağlıklı bir ilişki emek ister :)

bottom of page